کریمی قدوسی به الف خبر داد؛

سوال از ظریف درباره ۲۴ پرونده دعاوی ظالمانه آمریکا علیه ایران و درخواست مصادره ۱۰۰ میلیارد دلار اموال ایران

نسخه قابل چاپ
گروه مطالب قانون گذاری / یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۷ / 0 نظر

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از سوال از ظریف درباره ۲۴ پرونده دعاوی ظالمانه آمریکا علیه ایران و درخواست مصادره ۱۰۰ میلیارد دلار اموال ایران خبر داد و گفت: ظریف باید با حضور در مجلس در این زمینه پاسخگو باشد.

جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار الف با بیان اینکه بر اساس اطلاعاتی که به ما رسیده تاکنون در محاکم قضایی آمریکا ۲۴ پرونده ظالمانه علیه ایران تشکیل و درخواست مصادره ۱۰۰ میلیارد دلار از اموال ایران شده است، گفت: اینحانب در اردیبهشت امسال در همین زمینه به رئیس جمهور تذکر دادم و چون هیچ اقدامی صورت نگرفت از محمدجواد ظریف وزیر خارجه سوال کردم.

وی افزود: سوال از وزیر خارجه در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار دارد و وزیر می بایست در هفته های گذشته در کمیسیون حاضر می شد اما به دلایلی بررسی این سوالات به تعویق افتاد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تعطیلی مجلس در هفته جاری تاکید کرد: احتمالا هفته آینده وزیر خارجه باید با حضور در این کمیسیون پاسخگوی این سوالات باشد.

کریمی قدوسی گفت: البته در سال گذشته نیز بیش از شش میلیارد دلار طلب خسارت از جمهوری اسلامی در موضوع پرونده ۱۱ سپتامبر که متهمین اصلی آن پرونده، اتباع سعودی بودند، انجام شد و تاکنون هم 24  پرونده در محاکم ظالمانه قضایی آمریکا به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه هر کسی در آمریکا علیه ایران اظهار نگرانی داشته، با ثبت یک شکایت از ایران طلب خسارت کرد، گفت: بعنوان مثال پرونده ای به نام مایانوت در این شکایات است که بر اساس آن موسسه آمریکایی به نام دوستان مایانوت دادخواستی علیه ایران به خواسته مطالبه غرامات ناشی از جنگ ۳۳ روزه میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی در دادگاه منطقه کلمبیا در ایالات متحده به ثبت رسانده و مدعی شده به واسطه انصراف دانشجویان از شرکت در دوره های تابستانی آن موسسه که در نتیجه جنگ مذکور بوده است متحمل خسارت شده و مدعی گردیده است که دولت ایران در جنگ ۳۳روزه از حزب الله حمایت مادی نموده و زمینه حملات را فراهم نموده است. این موسسه در خواسته خود  به مبلغ یک میلیارد و ۱۶۲ میلیون دلار خسارت را در خواست نموده است.

نماینده مشهد با انتقاد از ضعف دیپلماسی دولت ایران در این زمینه ، این ۲۴ پرونده را بدین شرح توضیح داد؛

1-پرونده توماس بورنت: خواهان پرونده از بازماندگان حادثه ۱۱ سپتامبر می باشد که علیه دولت جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی به دادگاه منطقه نیویورک دادخواست داده و دادگاه مربوطه حکم محکومیت طرفین به پرداخت سه میلیارد و ۲۸۲ میلیون و ۵۵ هزار دلار غرامت را صادر نموده است.

2-پرونده لوینسون: خانواده نامبرده مدعی شده اند که در تاریخ ۷ مارس ۲۰۰۷ میلادی در جزیره کیش دستگیر و بازداشت وی نیز پس از سه هفته در یک گزارش خبری در شبکه پرس تی وی مورد تایید قرار گرفته است. هر چند دولت ج.۱٫ ۱ متعاقبا بازداشت شخص مذکور را تکذیب و از سرنوشت او اظهار بی اطلاعی کرده است.

3- پرونده مایانوت: موسسه آمریکایی به نام دوستان مایانوت دادخواستی علیه ج.ا.ا به خواسته مطالبه غرامات ناشی از جنگ ۳۳ روزه میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی در دادگاه منطقه کلمبیا در ایالات متحده به ثبت رسانده و مدعی شده به واسطه انصراف دانشجویان از شرکت در دوره های تابستانی آن موسسه که در نتیجه جنگ مذکور بوده است متحمل خسارت شده و مدعی گردیده است که دولت ایران در جنگ ۳۳روزه از حزب الله حمایت مادی نموده و زمینه حملات را فراهم نموده است. این موسسه در خواسته خود مبلغ یک میلیارد و ۱۶۲ میلیون دلار خسارت را در خواست نموده است.

4- پرونده کلردی هیک: براساس ادعای خواهان بانک مرکزی، بانک ملی PLC لندن و شرکت ملی نفت در دوره زمانی سال های ۲۰۰۴ لغایت ۲۰۱۱ از طریق پرداخت و انتقال بودجه به نیروهای حزب الله و سپاه پاسداران در حملات علیه سربازان آمریکایی مستقر در عراق کمک و مشارکت کرده اند.

5-پرونده بروکز: در این پرونده خواهان ادعا نموده اند که خواندگان دعوی شامل بانک مرکزی ایران، بانک ملی ایران و شعبه PLC و شرکت ملی نفت در دوره زمانی سال های ۲۰۰۴ لغایت ۲۰۱۱ از طریق پرداخت و انتقال وجوه به نیروهای حزب الله در حملات علیه سربازان آمریکایی مستقر در عراق کمک و مشارکت نموده اند.

6-پرونده لونکوئیست: در این پرونده خواهان جبران خسارات جسمی و روحی وارده در حملات ۱۹۹۸ به سفارت ایالات متحده در شهر نایروبی کنیا را درخواست نموده اند. در دادخواست تقدیمی میزان غرامت ۱۲۰ میلیون دلار و خسارات تنبیهی مورد تقاضا ۱۰ میلیارد دلار تقدیم گردیده است.

7-پرونده وین استوک: خواهان خواسته جبران خسارات جسمی و روحی وارده به خواهانها در اثر حملات منتسب به جنبش مقاومت اسلامی در دسامبر ۱۹۹۳ میلادی در نزدیکی بیت المقدس را مطالبه نموده است. میزان خسارات مورد تقاضا ۱۸۰میلیون دلار تقویم گردیده است.

8-پرونده اشتون: دادگاه منطقه ای نیویورک با صدور رای تکمیلی (تحت عنوان خواهان های اشتون ۳) دولت ایران را بابت خسارات ناشی از اندوه و تالمات روحی بازماندگان حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به پرداخت مبلغ ۲ میلیارد و ۱۷ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار محکوم کرده، شایان ذکر است در این پرونده دادگاه قبلاً دولت ایران را یک میلیارد و ۷۱۸ میلیون دلار غرامت محکوم نموده بود. بدین ترتیب در حال حاضر مجموع محکومیت ایران بابت غرامت بالغ بر سه میلیارد و ۷۳۵ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار بوده است.

9-پرونده رادمنش: خواسته خواهان جبران خسارات جسمی و روحی ناشی از شکنجه و حصر مورد ادعای خواهان پس از انقلاب اسلامی می باشد. در دادخواست تقدیمی میزان غرامت ۳۲ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۲۵۰ دلار و خسارات تنبیهی مورد تقاضا ۳۰۰ میلیون دلار تقدیم گردیده است.

10- پرونده استینبرگ: در این پرونده خواهان جبران خسارات جسمی و روحی وارده به آنها در اثر حمله مورخ ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۶ منتسب به گروه حماس در سرزمین اشغالی را نموده اند. در دادخواست تقدیمی میزان خسارات تنبیهی مورد تقاضا یک میلیارد دلار تقدیم گردیده است.

11-پرونده امیر حکمتی: نامبرده که از اتباع ایرانی با تابعیت کشور آمریکا می باشد مدعی گردیده، در تاریخ ۲۹ اوت ۲۰۱۱ پس از مسافرت به ایران دستگیر شده و طی مدت چهار سال و نیم حبس در ایران مورد آزار و شکنجه قرار گرفته است. دادگاه پس از بررسی، جمهوری اسلامی ایران را به پرداخت مبلغ ۳۱ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۱۷۹دلار غرامت و به همان میزان خسارات تنبیهی محکوم نموده است.

12-پرونده بتیارد: خواهان دعوی خانواده بتیارد می باشند که مدعی هستند سزار بتیارد تبعه آمریکایی در حملات مورخ ۱۸ آوریل ۱۹۸۳ به سفارت آمریکا در بیروت به قتل رسیده است. خواسته خواهان ها در این دعوی ۱۵۰ میلیون دلار غرامت و ۲۵۰ میلیون دلار خسارت تنبیهی می باشد.

13-پرونده فیلد: خواهان پرونده دونالد فیلد طی دادخواستی مطالبه خسارات روحی و جسمی ناشی از حملات مورخ ۴ آوریل ۲۰۰۴ لغایت ۲۲ آوریل ۲۰۱۱ در بغداد و ام القصر را نموده و میزان غرامت و خسارات تنبیهی را به دادگاه واگذار نموده اند.

14-پرونده سالزمن: موضوع مربوط به بمب گذاری ۴ سپتامبر ۱۹۹۷ منتسب به گروه حماس در اورشلیم می باشد. این دعوی به عنوان دعوی مرتبط با پرونده کمپوزانو طرح شده است. خواندگان دعوی شامل جمهوری اسلامی ایران، وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران می باشند که حسب ادعای مطرح شده به گروه حماس مساعدت کرده اند و میزان غرامت و خسارات تنبیهی را به دادگاه واگذار نموده اند.

15-پرونده هالدی: دعوی خواهان ها که عمدتاً نیروهای آسیب دیده آمریکایی یا بازماندگان آنها از حملات صورت گرفته بین سالهای ۲۰۰۴ الی ۲۰۱۱ می باشد ناشی از ادعای قتل، صدمات جسمی و شبه جرم های مرتبط می باشد. خواندگان دعوی جمهوری اسلامی ایران، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بانک ملی ایران و شعبه PLC و شرکت ملی نفت می باشند که حسب ادعای خواهان ها به گروه های خاص جهت انجام عملیات تروریستی علیه اتباع آمریکایی در عراق مساعدت و آنها را از نظر تسلیحاتی و مالی تامین نموده ، استفاده کرده اند.

16-پرونده هچینگ: در این پرونده خواهان ها جبران خسارات جسمی و روحی وارده به آنها در اثر حمله مورخ ۱۸ نوامبر ۲۰۱۴ منتسب به گروه جبهه خلق برای آزادی فلسطین در سرزمین اشغالی را نموده اند. در دادخواست تقدیمی میزان خسارات مورد تقاضا ۳۵۰ میلیون دلار تقدیم گردیده است.

17-پرونده دونالدسون: حسب ادعای خواهان ها دعاوی سه گانه مندرج در دادخواست برای جبران خسارات روحی، جسمی و مادی ناشی از حملات وصدمات وارده به آنها از ۱۵ ژوئیه ۲۰۰۵ لغایت ۴ اوت ۲۰۱۰ توسط عوامل منتسب به حزب الله و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق می باشد.

18-پرونده اوان: خواهان دادخواست ارائه شده جبران خسارت روحی، جسمی ناشی از انفجار مورخ ۱۸ آوریل ۱۹۸۳ سفارت ایالات متحده آمریکا در بیروت طرح شده است. در دادخواست تقدیمی مقدار خسارت تنبیهی یک میلیارد دلار تقدیم گردیده و میزان غرامت و خسارات تنبیهی را به دادگاه واگذار نموده اند.

19-پرونده والتر تالفسون: والتر تالفسون خواهان پرونده در دادخواست ارائه شده جبران خسارت روحی و جسمی ناشی از حملات منتسب به گروه های مختلف از جمله جیش المهدی و کتائب در فاصله سال های ۲۰۰۵ لغایت ۲۰۰۸ میلادی در عراق را نموده و میزان غرامت و خسارات تنبیهی را به دادگاه واگذار نموده اند.

20—پرونده آلان: خواهان پرونده که از بازماندگان و بستگان تعدادی از سرنشینان پرواز TWA هستند که در تاریخ ۱۶ ژوئن ۱۹۸۵ پس از ترک فرودگاه آتن ربوده شده و مسافران آن را به گروگان گرفته اند. حسب ادعای خواهان ها حزب الله لبنان مسئول هواپیما ربائی بوده که با حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و خواهان ها از دادگاه تقاضا کرده اند که دولت ایران را به پرداخت خسارات ناشی از هواپیما ربایی، شکنجه و آدم ربایی محکوم نماید و خواسته دعوا را ۱۰۳ میلیون دلار تقویم نموده اند.

21-پرونده کوهن: دعوا خواهان های پرونده جبران خسارت ناشی از حملات و اقدامات منتسب به گروههای جنبش جهاد اسلامی فلسطین در سرزمین های اشغالی در تاریخ ۴ نوامبر سال ۲۰۰۱ می باشد و میزان غرامت و خسارات تنبیهی را به دادگاه واگذار نموده اند.

22-پرونده ساسون: دعوی خواهان های پرونده برای جبران خسارات تنبیهی در دادخواست خواهان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تقویم شده است.

23- پرونده خانواده ولتز (در خواست اجرای احکام):خواهان ها دعوای اولیه خود را در تاریخ ۲۲ اوت ۲۰۰۸ علیه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه به ثبت رسانده و دادگاه با صدور حکم در سال ۲۰۱۲ خواندگان را مجموعاً به پرداخت ۳۳۲ میلیون و ۶۸ هزار و ۶۳۴ دلار محکوم نموده است. اینک خواهان ها با ثبت دعوی جدید خود در بخش کلمبیا علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی تانکر، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی پتروشیمی ایران از دادگاه خواسته اند حکمی صادر و اعلام کند که خواهانها می توانند به توقیف و ضبط کلیه اموال خواندگان دسترسی داشته باشند.

24-پرونده او سولیوان: دعوی خواهان‌ها مشتمل بر ۱۰ مورد خسارات روحی و مالی ناشی از جرح و قتل و زیان وارده به پایگاه ها و نیروهای نظامی آمریکائیان در عراق است که حسب ادعا از تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۰۳ تا ۱۲ اکتبر ۲۰۱۱ توسط گروه های به اصطلاح تروریستی انجام شده است. خواندگان عبارتند از چندین بانک بین المللی و از جمله شعبه لندن بانک صادرات ایران.

لینک کوتاه مطلب: http://jkarimi.ir/?v=1869

ارسال نظر

لطفا عدد تصویر را در کادر مقابل وارد کنید.